Švýcarsko

Na prodloužený víkend jsme vyvezli moji mami k sestřenici (mojí, její to je neteř) do Švýcarska. Jeden den jsme byli v Zurichu, druhý na horách. Večer společné večeře a pak český film. Sedmero krkavců, Teorie tygra a Padesátka.
Do Švýcarska jezdíme už přes dvacet let a máme ho rádi. Je tu ale hodně draho. Na co se podíváte, je drahé. Raději nepřepočítávat. Bez azylu u Zuzy bysme to asi nezvládli.
Ale Švýcaři jsou velmi milí a voňaví lidé. Nikde neleží odpadky. Jsou k sobě ohleduplní a slušní. Máme to tam rádi.
 
V Zurichu jsme byli v legendární cukrárně Schober, která právě instalovala vánoční výzdobu – to bylo něco pro mě. Těch ozdob!
Počasí nádherné.
 

 

 Tady prodávají den staré pečivo a sendviče za minimální cenu. Výborný podnikatelský nápad.
Furt plno, zejména studentů.
 

To bílé není sníh, ale mlha.
Byli jsme ve 2000 metrech
 
 Protože se už do Vánoc neuvidíme, Zuza kvůli nám vytáhla ze sklepa vánoční výzdobu
 

 

 
 

11 názorů na “Švýcarsko”

  1. Nááádhernéééé! Všechny a všechno. Ta výzdoba!! Pověsit větve ke stropu by doma neměl být problém 🙂 Úplný pohlazení po duši. pa Adéla

  2. Marcela - Nordic Passion

    Nikdy jsme ve Svycarsku nebyla, pritom me ta zeme desne laka. Cukrarna vypada uplne snove, podobne jako hory nad mraky – opravdu kouzelne. M.

  3. Všednodennosti

    Tak sestřenici si pamatuji a její luxusně čistý byt u nás z Tvého příspěvku. Sluší Vám to všem a ta cukrárna je krásně nazdobená… věřím, že pro tebe ráj. Moc zdravím k vám domů. Marcela

  4. Nádhera !!!! Lucie, nechtěla byste se rozepsat o fondue, jaké sýry jak přesně se to dělá ? U nás v čr většinou dáme na mini pánvičku chleba nebo brambory a na to sýr. Je to tak správně ? A jaké sýry ? Moc díky 🙂 Iveta

    1. Lucie Konečná

      Iveto, tohle je raclette, prodává se na to speciální sýr (např. v makru) i koření. Jinak jsme to jedli tak, že na tu minipánvičku se dal plátek slaniny a na to ten speciální sýr. Zapéct a hodit na brambory (vařené ve slupce a nakrájené na plátky) nebo na chleba.

Diskuse uzavřena.